Posted by: anuka


Advent angyalai
Az első vasárnap angyala
Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

A második vasárnap angyala
A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok, akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra.

A harmadik vasárnap angyala
Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A negyedik vasárnap angyala
A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

This entry was posted on 10:27 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

5 megjegyzés

OFF

Bocsi, ez egyáltalán nem ideillik, de láttam a feedlyben, hogy Te írtad a Kittys bejegyzést a horgo-blogra. Az a helyzet, hogy én szívesen lefordítom neked, de a lábléc nem stimmel és nem enged megjegyzést tenni oda, az emailed meg nem találom. Ezért - ha nem bánod - ideírom, majd másold a bejegyzésed alá a horgoblogra és nyugodtan töröld ki innen a megjegyzésem. Jandónak már jeleztem a problémát, hátha ő meg tudja javítani.

Anyagok és eszközök
5.00 és 6.00 mm horgolótű, merkelőtű, közepes súlyú (4-es) fonal (ami a tűkhöz illik - a piktogramja egy fonalgombolyag, aminek a szalagján 4-es szám szerepel és alá a medium feliratot nyomták):
- fehér az arcnak,
- körvonalhoz választás szerinti, nála szürke
- háttér választás szerinti, nála az egyik sálon pink, lila a másikon és kék a harmadikon.
- fekete a szemekhez és bajszokhoz
- sárga az orrhoz, de ha nem ragaszkodsz az autentikus színhez, lehet pink is.
- választás szerinti a virághoz vagy masnihoz, nála sárga
- nagyikockákhoz három különböző szín, nála fehér szürke és háttérszín.

Próba:
1 hüvelykes négyzeten (=2,5 cm) 4 rövidpálca és 4-5 rövidpálcákból álló sor számolható.

Végleges mérete:
Szélesség: kb. 18 cm
Hosszúság: a négyzetektől függő.
Minden nagyinégyzet 13x16cm, az arc magában 8x11 cm-es

Rövidítések
lsz = láncszem
ford = fordítsuk meg a munkát (mindig ugyanabba az irányba)
pálca = egyráhajtásos pálca
rp = rövidpálca
kétráhajt pálca v. duplapálca = kétráhajtásos pálca

Karin - szerintem merőben eltúlozva - makramézsinórhorgolással kezd. Egy szép makramézsinór horgolása nagy gyakorlatot kíván és szerintem - bár megtanulni mindenképpen érdemes, az egyszerűbb kezdés is éppen jó. Aki mégis így szeretné, a Karin által ajánlott tutorial: Makramézsinór horgolás angolul az eddigi legjobb, amit valaha láttam, bárcsak én is erről tanulhattam volna és nem egy német újság béna ábráiból. :o)

Tehát továbbiakban a legegyszerűbben:
Fej:
Kezdés 5 lsz-mel fehér fonallal és 5-s tűvel
1 sor: A tűtől a második láncszembe 1 rp, a többi lsz-ekbe szintén 1-1 rp (4 rp a sorban), mivel nem makramészemmel kezdünk, a másik oldalra is tükrözzük, láncszemmel kapcsoljuk a kört.
2. sor: 1 lsz, 2 rp a köv szembe, 1-1 rp a köv 2 szembe, 2 rp a köv szembe (az sor végi láncszembe), 2 rp a sor végi lsz-be, 1-1 rp a következő 2 szembe, 2 rp a köv szembe, lsz-mel zárjuk a kört. 12 szemnek kell lennie a második körben a záró kúszószemmel együtt.
3. kör: 1 lsz, 1 rp a köv szembe, 2 rp a köv szembe, 1-1 rp a köv 6 szembe, 2 rp a köv 3 szembe, 1 rp a köv 6 szembe, 2 rp a köv szembe kúszószemmel zárjuk a kört (24 szem)

Most felfüggesztem egy kicsit, mert muszáj kipróbálnom, nekem sehogy se jön ki gondolatban, akárhogy is erőltetem. :o)

Már a második sorban nem jön ki a szemszám, a harmadikban már két szem hiányzik, az ötödik sorban pedig egyenesen tojásformát ölt a horgolás.

Sajnos meg kéne keresni az eredetit, mert valamit eltolt a szerző. :o(

Mind a makramékezdés hibás, mind a sima kezdésű, ezért inkább felmentem a ravelryre, amire hivatkozik és addig böngésztem, amíg találtam egy képes leírást:

Horgolt hello kitty nagyi kocka angolul

Bocs, hogy telenyomtam megjegyzésekkel az oldalad. :o)

Kérlek nézd el nekem, de csak most találtam ide hozzád. Tetszik ez a naplószerű külső, a virágos-szalagos lapokkal.Hol vannak a tavaszváró postok? Miért nem írsz? Gyorsan elő a bejegyzésekkel!Sok sikert!

Megjegyzés küldése