Posted by: anuka in

Egy esélyegyenlőségi reklám: autizmus

This entry was posted on 2:06 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom) .

4 megjegyzés

Végre! Benne van a lényeg, nagyon megrázó, megkönnyeztem.

Nem tudtam, hogy azzal teszek jót, ha hallgatok, vagy ha megemlítem Neked, hogy van ez a reklám. Nem is tudom, hogy felháborodjak, vagy örüljek. Az biztos, hogy nagyon sok ember számára jól jöhet ez a figyelemfelkeltés, és mivel elég kemény, talán elgondolkodnak jó néhányan. Azért abba szomorú belegondolni, hogy sokan valóban így tekintenek az autistákra, és a bármilyen Testi, szellemi) fogyatékkal élőkre. Pedig mindannyian különleges, és értékes emberek, csak senki nem képes egyenértékűnek tekinteni őket. Ha valamiért sajnálom az autistákat, akkor az ez, hogy kitaszítja magából őket az "egészséges" világ. Nekünk, rajtuk kívül állóknak kellene megértenünk, és elfogadnunk az ő rendjüket, azt, hogy ők is értékes emberek, csak nem úgy működnek, mint az, aki nem autista.

Drága Anuka, te tudod legjobban, hogy visszaadja-e a dolgok lényegét ez a reklám. Én kívülállóként úgy láttam rajta keresztül, hogy inkább súlyosan szellemi fogyatékosnak mutatja beaz aut.embereket... Van több aut. ismerősöm is,és ebből úgy látom,hogy ennek a betegségnek a mértéke nagyon különböző, van, ki valóban nagyon súlyos, van, kin alig észrevehető ez az állapot. Nem tudom, jól látom-e ezt...

Jól látod. De azt hiszem itt inkább a támadáson és a kirekesztésen van a hangsúly.

Megjegyzés küldése